In welke situaties bieden micropalen een oplossing?

Micropalen kunnen dankzij de expertise van Ottaer als flexibele funderingstechniek veelzijdig worden ingezet in vrijwel elke bodemsoort. Uiteenlopende toepassingen zijn mogelijk. Micropalen combineren een groot draagvermogen met een beperkte diameter. De uiteindelijke diameter varieert volgens de beoogde toepassingen.

We geven enkele voorbeelden van mogelijke toepassingen:

  • Het versterken van bestaande funderingen van een gebouw naar aanleiding van verzakkingen of een zwaardere belasting. In die gevallen doorboren we met de micropalen de bestaande funderingen. Hierdoor vormen ze een extra versteviging. De micropalen brengen een deel van de last van het gebouw naar dieper gelegen grondlagen.
  • Voor het creëren van funderingen op moeilijk bereikbare plaatsen en in beperkte binnenruimtes. Hiervoor beschikt Ottaer over een uiterst compacte zelfrijdende machine.
  • Voor het opvangen van lasten met drukvariaties. Denk daarbij aan wind of verkeer op een brug.
  • Voor het bouwen van spoorweginfrastructuur.
  • Als trekpaal om het opstuwen van kelderverdiepingen door het grondwater te stoppen
  • Voor het funderen van zware machines in bestaande of nieuwe bedrijfsgebouwen
  • ...
Micropalen Mini 2

Hoe verloopt het plaatsen van micropalen?

Het boren van micropalen verloopt in verschillende stappen:

  1. We boren onder druk gaten die we vervolgens opvullen met een mengsel van cement en water (grout). Naast loodrechte verticale micropalen kunnen we ook onder een variabele hoek boren.
  2. De holle boorstang waarmee de micropaal geboord wordt bevat een dubbele functie. Na de uitharding van de micropaal dient deze als wapening van de micropaal of trekanker.

Het plaatsen van micropalen gebeurt trillingsvrij met een minimale belasting naar de omgeving.

Micropalen voor uw project?

Meer weten over de mogelijkheden van micropalen voor uw project? Contacteer ons gerust. Onze in-house studiedienst analyseert uw technische uitdaging en geeft advies op maat.